Our various hotel restaurants are available for breakfast and dinner menus in the scope of half-board stays. Find "your" place as you like it, be it rather bright and full of light in the Green Vault, rustic in the Fisherman's Cottage or the White Beer Corner, or somewhat more elegantly on the porch. One of our eight hotel restaurants will surely be just right for you.
Breakfast
The special offer: You can breakfast whenever you wake up. Our breakfast is just what you expect from the countryside: Everything freshly natural, just as if the chicken had just come by with its egg. Regional and organic products have been selected for you and will ensure a good start into your day.
Evening menu
The evening menu is put together and freshly prepared for you every day. We recommend the vital menu to those who love vegetables. Vegetarian or classic: we offer five courses. Select appetizer, soup and dessert at the buffet, and choose between two options for the main course, which is served at the table. Finally, we recommend our "famous" cheese buffet in your room - a special world in itself.
Der Name unseres Gourmet-Restaurants geht auf die Gründung der Bleiche zurück, als im Jahr 1750 Friedrich der Große hier Weber ansiedeln und das hier gewobene Leinen bleichen ließ.
Alexander Müller im Gourmet-Restaurant 17fuffzig
Chefkoch Alexander Müller freut sich, Sie zu einer atmosphärischen wie kulinarischen Entdeckungsreise einzuladen. Seine Küche schöpft aus der Region und ist zugleich von der französischen Kunst des Kochens tief geprägt: "Wir sind immer wieder auf der Suche nach Regionalem, auch wenn es nur für kurze Zeit zur Verfügung steht, haben wir zum Beispiel Widder auf der Karte oder Fasan, beides kommt direkt aus der Spreewaldregion".
Alexander Müller hat eine lange Reise hinter sich und in hervorragenden internationalen Häusern gekocht. Nun ist der gebürtige Brandenburger wieder in seiner Heimat angekommen. Erstmals trägt er hier als Küchenchef eines Gourmet-Restaurants die volle Verantwortung und der Erfolg gibt ihm dabei recht.
„ ... niveauvoll die klassisch-moderne Küche: ausdrucksstark, durchdacht und auf das Wesentliche reduziert“, schreibt der renommierte GUIDE MICHELIN in seiner Ausgabe Deutschland 2019 und bewertet das Restaurant mit einem MICHELIN-STERN. Auch die Weinkarte, zusammengestellt und ausgewählt von unserer Weinberaterin Ute Lasch, wurde als „besonders interessant“ extra hervorgehoben.
Vom Restaurantführer Gault&Millau Deutschland 2019 wurde Alexander Müller zudem als „Junges Talent“ ausgezeichnet. Seit April 2018 hat der gebürtige Brandenburger die Verantwortung für die Küche des 17fuffzig und erreichte im Gault&Millau Deutschland 2020 17 von insgesamt 20 möglichen Punkten. Mit dieser besonderen Ehrung gehört der 33-Jährige zu den besten Köchen in Deutschland sowie zur kulinarischen Spitze des Landes Brandenburg.
Enjoyment meets spirit - this could be the motto of our Hotelhalle. It is directly adjacent to our book store.
Have a nice cup of coffee and a wonderfully generous piece of cake from our in-house patisserie while reading a book in the afternoon or enjoying a the view over an aperitif and a small snack.
The evening meeting site for comfortable ours.
The Bar "AdeBar", whose name refers to the "pet" Stork is the evening meeting place for our guests of the house. The unusual design of the bar area and voluminous sofas in the adjoining rooms provide the framework for a proper style end of the day.
The country restaurant, where the wellness idea is continued.
Bios is life and so we serve here Regional, Tasty and Healthy especially in order to give you some power and joy. The Spreewald has been employed since 1990 under the auspices of UNESCO. Everything that nature and man have accomplished in this biosphere, is something special and worth protecting.
The predominantly rural life continues to characterize the Spreewald every day, which affects us in the "bios" in the design of our menu and can be described with words like:
authentic, casual, simple, rooted.
In unserer Schänke können Sie natürlich stilvoll essen und trinken, aber ebenso unseren Köchen bei der Arbeit zusehen oder das Spreewald-Panorama und den Sonnenuntergang über den Bleiche-Wiesen genießen.
Unsere Sommerküche mit Zugang zur Terrasse und weitem Blick in die Landschaft bietet Ihnen den Rahmen für ungestörtes festliches Tafeln im Kreis Ihrer Familie oder Firma und für kleinere Veranstaltungen.
Dîner in der Abendsonne.